Warsztaty kulinarne w Dwójce – Gazeta Kłobucka
Kłobuck

Warsztaty kulinarne w Dwójce

Warsztaty kulinarne poprowadził absolwent szkoły – dziś aktywny zawodowo kucharz.
SP 2 KŁOBUCK
Warsztaty kulinarne w Dwójce

WARSZTATY. W Szkole Podstawowej nr 2 w Kłobucku odbyły się warsztaty kulinarne. Poprowadził jej absolwent tej placówki, a dziś – utalentowany kucharz

Kamil Klekowski promuje potrawy z karpia i pstrąga, a w szkole przeprowadził warsztaty kulinarne „Czas na rybę”. Podczas gotowania z ósmoklasistami powstały pyszne pierogi z nadzieniem rybnym, kanapki z karpiem w cieście, a sami uczniowie wykonali rybne klopsiki. Gość szkoły związany jest z prestiżowym Stowarzyszeniem Kucharzy Euro-Toques Polska. To, co przeprowadził w szkole, wpisuje się w działania kształtujące nawyki zdrowego żywienia. A to przy okazji także kierunek działania funkcjonującej od niedawna w szkle pracowni ekologiczno-przyrodniczej.

Warsztatom przyglądali się dorośli. W szkole obecni byli burmistrz Jerzy Zakrzewski i kierownik Sylwia Piątkowska. Potrawy przygotowywane z udziałem uczniów robiły duże wrażenie.

– Jesteśmy wdzięczni panu Kamilowi za poświęcony czas i podzielenie się z nami swoją pasją i fantastycznymi przepisami. Może dzięki temu spotkaniu któryś z naszych uczniów odkryje w sobie ukryte dotąd talenty – mówiła dyrektor szkoły Bożena Rumin.

Dodajmy na koniec, że warsztaty kulinarne odbyły się z inicjatywy Danuty Szmit i Joanny Kosowskiej-Zawiszy. (jar)

Kliknij aby dodać komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Kłobuck

Masz jakieś pytanie lub problem dotyczący naszego Tygodnika? Skontaktuj się z naszym biurem! Tel. 34 317-33-23

Więcej w Kłobuck

gt

Dzień otwarty w SPA Wenecka

Ewa Chojnacka15 lutego 2019
hotel

Rocznica Hotelu Coliber

Ewa Chojnacka13 lutego 2019
micha_krol

Michał Król prezesem Wodociągów

Jarosław Jędrysiak10 lutego 2019
piatkowska

Powrót Piątkowskiej

Jarosław Jędrysiak9 lutego 2019
yuk

Kłobuckie kolędy i pastorałki

Jarosław Jędrysiak4 lutego 2019
ryt

Znicz partnerem Akademii Rakowa

Stanisław Wrzesiński3 lutego 2019