UWAGA. Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed spożywaniem twarogu sernikowego wyprodukowanego przez Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Radomsku. W produkcie stwierdzono bakterie, które mogą stanowić zagrożenie dla zdrowia
W twarogu sernikowym wyprodukowanym przez Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Radomsku w ramach tzw. kontroli właścicielskiej stwierdzone zostały bakterie listeria monocytogenes, które mogą stanowić zagrożenie dla zdrowia. Zgodnie z przepisami producent poinformował organy urzędowej kontroli żywności, Inspekcję Weterynaryjną oraz konsumentów o wycofaniu produktu i możliwości jego zwrotu do miejsca zakupu. Informacje te zostały zamieszczone na stronie internetowej producenta. Proces ten jest nadzorowany przez organy Inspekcji Weterynaryjnej oraz Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Chodzi o twaróg sernikowy w opakowaniach 0,5 kg i 1 kg o numerze partii: 2907185. Termin przydatności do spożycia: 29.07.2018.
– Nie należy spożywać twarogu sernikowego o numerze partii wskazanym w komunikacie, w szczególności bez obróbki termicznej, z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia – ostrzegają służby sanitarne. (as)
Facebook
YouTube
RSS