WARSZTATY. Dobrych kucharzy łączy jeden sekret. Kluczowy, by przyrządzać apetyczne potrawy. Wcale nie chodzi o jakieś kulinarne sztuczki czy szczególne umiejętności. Podstawą dobrego smaku jest zawsze wysoka jakość składników, z których powstaje danie. Podczas warsztatów z udziałem mistrza Jana Kuronia sięgano więc po produkty firmy Jamar. To gwarancja jakości, smaku i zdrowia
Warsztaty kulinarne dla przedstawicieli mediów i blogosfery odbyły się 27 stycznia w Częstochowie w hotelu Arche. Poprowadził je Jan Kuroń. Miłośnikom kulinarnych przygód z pewnością nie trzeba przedstawiać tej postaci. Osobom bardziej skupiającym się na kosztowaniu specjałów, a nie ich przyrządzaniu, podpowiemy tylko, że to popularny i znany z mediów kucharz, świetny specjalista w tym zawodzie. Mistrz Jan kontynuuje zresztą po ojcu, Macieju, rodzinną tradycję doskonałej sztuki kulinarnej i jej popularyzacji także w telewizji. Spotkanie z taką postacią to nie lada gratka. Możliwość uczenia się od niej – tym bardziej.
Wszystkim smakowało
Warsztaty kulinarne z udziałem Jana Kuronia cieszyły się dużym zainteresowaniem. Naturalnie podczas przygotowywania każdej z potraw sięgano po produkty najwyższej jakości Jamar BIO. Pod czujnym okiem prowadzącego warsztaty każdy z uczestników miał za zadanie samodzielnie przygotować danie. Życzliwe wskazówki mistrza i doskonałe składniki pomogły w przygotowaniu różnych potraw. Czy to na bazie passaty pomidorowej Jamar BIO, czy to z zastosowaniem musu jabłkowego Jamar BIO – to już zależało od rodzaju przygotowywanego dania. Moc sekretu dobrych kucharzy zadziałała i tutaj. Duże doświadczenie w kuchni nie było konieczne, by powstały różne smakołyki. Po prostu przesądziła jakość i smak użytych składników, dostarczonych przez Jamar. Każdy, kto sam ugotował potrawę, na koniec mógł ją też spożyć. Niektórzy mieli więc okazję ze zdziwieniem odkryć, że… gotują lepiej i smaczniej niż do tej pory! Jak to możliwe? Cóż, po prostu dotąd często nie sięgali po składniki odpowiednio wysokiej jakości. Dopiero podczas warsztatów poznali kulinarną moc produktów Jamar BIO. To dlatego wszystkim smakowało.
Jamar BIO – smak, jakość i zdrowie
Jakość ma swoje solidne podstawy. Produkty Jamar BIO zostały wytworzone w ramach Systemu Rolnictwa Ekologicznego. Co to takiego? W pewnym sensie to długo oczekiwany powrót do bogactwa i pełni smaków, które niektórzy pamiętają jeszcze z dzieciństwa, z przysłowiowej domowej spiżarni babci. Z tą może różnicą, że w Jamar BIO zachowanie najwyższej, naturalnej pełni smaku i jakości idzie w parze z najwyższymi standardami przygotowania gotowego produktu.
Ta żywność produkowana jest w zgodzie z zasadami rolnictwa ekologicznego.
System Rolnictwa Ekologicznego koncentruje się na takim modelu wytwarzania najwyższej jakości produktów spożywczych, w którym dba się także o zachowanie równowagi ekologicznej, o żyzność gleby i jakość wody. To procentuje. Przyroda odwdzięcza się plonami bez potrzeby sięgania po „chemię” czy sztuczne dodatki. W produktach Jamar BIO z zasady nie ma ani śladu zanieczyszczeń środkami ochrony roślin. Jest za to pełnia smaku, bukiet witamin, dostatek naturalnie zdrowych składników mineralnych.
Wiele kulinarnych możliwości
Produkty Jamar BIO powstają ze składników pochodzących z profesjonalnych plantacji, gwarantujących surowce ekologiczne najwyższej jakości. To źródło wyjątkowego smaku i podstawa sukcesów kulinarnych dosłownie w każdej kuchni. Passata pomidorowa Jamar BIO będzie na przykład podstawą doskonałej zupy pomidorowej. Sprawdzi się świetnie w daniach kuchni włoskiej. Wszędzie tam, gdzie potrzebny jest naturalny pomidorowy składnik potrawy. Ciecierzyca konserwowa Jamar BIO będzie wyśmienitą bazą domowego hummusu. Dziś tak chętnie sięgamy po ten zdrowy dodatek. Kto woli domowe wypieki, z pomocą musu jabłkowego Jamar BIO stworzy wykwintną szarlotkę. Ocet jabłkowy Jamar BIO doda właściwego smaku przyrządzanym sałatkom. Zresztą nie ma potrzeby, by ograniczać się tylko do takich popularnych przepisów. Doskonała jakość produktów Jamar BIO to także okazja, by poeksperymentować z nowymi potrawami. Podstawowy składnik i sekret ich dobrego smaku jest przecież w zasięgu ręki. Mistrzowie kuchni wiedzą, co robią, sięgając po produkty Jamar BIO. Warto iść za ich przykładem. (jar)
Facebook
YouTube
RSS